Over Radio Enkhuizen

De Lokale Omroepstichting Oostelijk Westfriesland (L.O.O.W.) bestaat sinds 1997 en is begonnen met de radio op de Kuipersdijk in Enkhuizen. Kort daarna kwam de Enkhuizer TV-Krant erbij, dat sinds 1999 bestaat. Na ongeveer 3 jaar op de Kuipersdijk gezeten te hebben zijn we verhuisd naar de locatie aan de Noordergracht 1.

Inmiddels zijn we klaar met de laatste verhuizing en zitten we sinds 2 april 2016 met ons gloednieuwe studiopand in de Vijzelstraat 38 in Enkhuizen.

Met gemiddeld zo’n 45 enthousiaste vrijwilligers wordt er dagelijks radio en tv gemaakt. Dit laatste puur als beeldkrant, waarbij sinds 2014 ook TV items op getoond worden, zowel uit eigen productie alsmede producties van onze mediapartners (Hoorn TV en RTV Noord-Holland). Sinds februari 2013 is enkhuizenactueel.nl  actief een online platform voor het Enkhuizers publiek. Het nieuws wordt verzorgd door de centrale redactie die de elke dag een nieuwe TV-Krant produceren en ondersteunen bij de live radioprogramma’s. Buiten het nieuws op de website is ook de Stad en Streek agenda na te lezen, dat elke dag op de radio te beluisteren is.

Stichting L.O.O.W. heeft 3 platforms waarop wij werken:

  • Radio Enkhuizen te beluisteren in de ether op 107.1 Mhz en Kabel 96,5 Mhz
  • WEEFF TV, een TV zender voor Westfriesland verzorgd door RTV Hoorn, WEEFF en omroep Enkhuizen.
  • Website: www.enkhuizenactueel.nl

Doordat de gemeente Enkhuizen een samenwerkingsverband met de gemeenten Drechterland en Stede Broec is aangegaan (SED) hebben wij onze focus ook verlegd naar niet alleen de gemeente Enkhuizen. Mede ook door de belangrijke samenwerking met RTV hoorn voor de omroep WEEFF.

Het bestuur
De Lokale Omroepstichting Oostelijk Westfriesland heeft een Algemeen representatief bestuur en een dagelijks bestuur. De leden van het Algemeen bestuur representeren verschillende maatschappelijke stromingen in Enkhuizen. Zij zien erop toe dat al die aspecten van de Enkhuizerse samenleving in de uitzendingen aan bod komen. Een lokale omroep is ook verplicht om deze mensen of in het bestuur of als PBO (Programmabeleid Bepalend Orgaan) te hebben.

De L.O.O.W. wordt voor 100% door vrijwilligers in de lucht gehouden. Deze vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun diensten.

In het dagelijks bestuur zitten:

Jan de Jong (Voorzitter)
Arie van Geest (Secretaris)
Ger van Dijk (Penningmeester)