Stad & Streek Agenda

30
MRT
Exclusieve film vertoning over woestijnleeuwen “vanishing kings
Meer info ..
Het Postkantoor, Bovenkarspel -

Gemeente:
Locatie: Het Postkantoor, Bovenkarspel
Van: Donderdag 30 maart 2017 20:00 uur
Tot: Donderdag 30 maart 2017 22:00 uur

In de afgelegen Namib Desert van Namibië overleeft een kleine, zeldzame populatie leeuwen. Nederlandse wildlife filmmaker Lianne Steenkamp-Slegh, afkomstig uit de Streek, heeft jarenlang samen met haar man Will het leven van een troep woestijnleeuwen gevolgd. Op 30 Maart komen Will en Lianne naar theater Het Postkantoor in Bovenkarspel om hun film te vertonen.Inmiddels hebben zowel de film als de Stichting al de nodige internationale aandacht gehad. Floortje Dessing is met haar programma ‘Floortje Naar Het Einde van de Wereld’ bij Will en Lianne in de woestijn geweest en is Ambassadrice geworden van de Stichting. En ook maken de woestijnleeuwen deel uit van de nieuwe, welbekende BBC serie Planet Earth ll.‘Vanishing Kings’ zal op donderdag avond 30 Maart om 20:00 uur bij Het Postkantoor in Bovenkarspel te zien zijn. Aansluitend volgt een presentatie van de filmmakers, kunnen er vragen gesteld worden, en is er een verloting voor enkele mooie prijzen. Will en Lianne hopen tijdens dit evenement geld in te zamelen voor hun Stichting. Zodoende wordt er geen entree geheven, maar hopen Will en Lianne op een mooie gift voor de Stichting. Er zijn beperkte zitplaatsen, dus graag zsm reserveren bij:lianne@intonatureproductions.com       


31
MRT
Ontmoet: frank westerman
Meer info ..
De Drom, Enkhuizen -

Gemeente:
Locatie: De Drom, Enkhuizen
Van: Vrijdag 31 maart 2017 20:30 uur
Tot: Vrijdag 31 maart 2017 22:00 uur

Ter gelegenheid van de Boekenweek komt Frank Westerman vrijdag 31 maart naar de Drom in Enkhuizen.

Tijdens deze avond gaan ze met hem in gesprek over het veranderende West-Friesland: de technologische ontwikkeling versus de hang naar het authentieke landbouwleven.

Frank Westerman vertelt deze avond over zijn werk, zijn ontmoetingen en zijn onderzoek naar ‘een land waar je ondanks alles niet niet van kunt houden’. In bijzijn van het publiek schuift hij deze avond aan tafel met Westfriese gasten om te praten over het veranderende leven in deze polder, over landbouw- technologie en over houden van West-Friesland.

De avond start in de Drom om 20:30 uur en de entree bedraagt 10 euro, heb je een biebpas betaal je slechts 8 euro.
U vindt de Drom aan de paktuinen 1 in Enkhuizen.

01
APR
Theatrale opening buitenmuseum
Meer info ..
Zuiderzeemuseum, Enkhuizen -

Gemeente:
Locatie: Zuiderzeemuseum, Enkhuizen
Van: Zaterdag 01 april 2017 10:00 uur
Tot: Zaterdag 01 april 2017 17:00 uur

Vanaf zaterdag 1 april 2017 is er weer van alles te zien, te doen en te beleven in het buitenmuseum. Wandel door de straten en stap terug in de tijd! Met meer dan honderdveertig historische gebouwen uit plaatsen rond de voormalige Zuiderzee, is het buitenmuseum een dorp op zich. Bezoek het postkantoor, maak kennis met de bewoners van Urk en help mee met de oude ambachten. Maar bekijk daarnaast ook de hedendaagse designpresentaties die zijn geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger.

Om 12.00 en 14.00 uur viert BOT op muzikale en theatrale wijze de opening van het buitenmuseum en het centrale thema Handgemaakt. BOT treedt twee keer op met hun op maat gesneden voorstellingen van 15 minuten en gebruiken daarmee op verrassende wijze de zeven kernambachten die in het museum te zien zijn. De voorstellingen zijn een combinatie van eigenzinnige poëzie, schurende humor, rammelend instrumentarium en fysieke arbeid.

U vindt het Zuiderzeemuseum Wierdijk 17 in Enkhuizen

01
APR
Verboden vruchten op het hoornse boek&bal
Meer info ..
Huis Verloren, Hoorn -

Gemeente:
Locatie: Huis Verloren, Hoorn
Van: Zaterdag 01 april 2017 19:30 uur
Tot: Zondag 02 april 2017 01:00 uur

Tommy Wieringa leest voor uit ‘Dynamica van de begeerte’, Elsa Bekman zingt zwoele songs en rapper Jowners verrast met verboden woorden. Een kleine greep uit de acts van het 5e Hoornse Boek&Bal. Hét literaire feest van Westfriesland op zaterdagavond 1 april belooft een hele spannende jubileumeditie te worden. Het thema van de eigenzinnige citytrip luidt dan ook Verboden Vruchten.

Het Hoornse Boek&Bal biedeen podium aan regionale en landelijk bekende woordkunstenaars. Het Huis Verloren in Hoorn staat garant voor de start en het bal erna.

Om recht te doen aan de woordkunstenaars wordt er echter opnieuw een citytrip gehouden langs kleinschalige locaties voor de unieke literaire optredens. En uiteraard is er weer een bal na; DJ Berry staat garant voor een volle dansvloer. Een gemaskerd bal dit keer, om het thema extra glans te geven.

Reserveer nu je ticket via www.bibliotheekhoorn.nl of ga naar Boekhandel Stumpel of de Hoornse Boekhandel.

02
APR
Matilde’s babyconcerten in de drom
Meer info ..
De Drom, Enkhuizen -

Gemeente:
Locatie: De Drom, Enkhuizen
Van: Zondag 02 april 2017 10:00 uur
Tot: Zondag 02 april 2017 16:00 uur

Op zondag 2 april brengen Matilde Castro en haar muzikanten, na het succes van de vorige tournee, een nieuw programma van 30 tot 40 minuten voor de allerkleinsten van 5 tot 15 maanden in de Drommedaris, Paktuinen 1 in Enkhuizen.

In Matilde’s Babyconcerten scheppen Matilde en haar musici een wereld waarin de kleintjes zich volledig op hun gemak voelen. Door gebruik van licht en soundscapes creëert Matilde sferen, die afwisselend ontspannen en prikkelend werken voor baby’s. In de veilige aanwezigheid van hun (groot)ouders/verzorgers worden zij zo gestimuleerd om op een natuurlijke manier te leren en te reageren.

De voorstellingen worden gegeven om 10:00 uur, 11:00 uur, 13:30 uur en 14:30 uur.
Entree: € 15,00 (ouder en kind)

02
APR
Lente in het egboetswater
Meer info ..
Egboetswater, Oostwoud -

Gemeente:
Locatie: Egboetswater, Oostwoud
Van: Zondag 02 april 2017 13:00 uur
Tot: Zondag 02 april 2017 15:00 uur

Voorjaarskriebels? Ga mee naar buiten op zondagmiddag 2 april. Dan organiseert het IVN West-Friesland een lente-excursie in het groene Egboetsterrein voor kinderen en (groot)ouders.

Twee enthousiaste gidsen, met ieder hun specifieke kennis, vertellen over de natuur die we onderweg tegenkomen. Dat kunnen bv. jonge eendjes zijn in de sloot, de mol en zijn voedsel, het geurende Maartse viooltje - dat trouwens in april bloeit - en vroeg bloeiende planten en bomen. Met zacht weer gaan de insectenhotels weer open voor de zoemende gasten, net zoals bij de bijenkasten zijn de bewoners afhankelijk van het voedsel wat voorradig is in de omgeving. Er gebeurt altijd wel iets bijzonders, dus laat je verrassen!

De wandeling start om 13.00 uur vanuit het Egboetje, het kleinste natuur-informatiegebouw in West-Friesland. Gelegen aan de Liederik 15 in Oostwoud
Zorg voor stevige schoenen of laarzen; de wandeling duurt ruim een uur.

02
APR
Matthäus passion enkhuizen
Meer info ..
Westerkerk, Enkhuizen -

Gemeente:
Locatie: Westerkerk, Enkhuizen
Van: Zondag 02 april 2017 14:00 uur
Tot: Zaterdag 01 april 2017 17:00 uur

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is zondagmiddag 2 april weer te zien in de Westerkerk in Enkhuizen. Onder leiding van Henk Verhoef zal het Kamerkoor van de Vrije Universiteit de beroemde uitvoering uitvoeren.

Het kinderkoor van Velzen zal ook zijn medewerking verlenen.
Aanvang van de voorstelling is 14:00 uur en de toegang bedraagt 25 euro p.p. Speciale gereserveerde plaatsen op de voorste rijen kosten 40 euro.

Voor meer informatie kijkt u op: www.westerkerkenkhuizen.nl of belt u met 0228-317800
U vindt de Westerkerk aan de Westerstraat 138 in Enkhuizen

02
APR
Wonderpadwandeling
Meer info ..
Streekbos, Bovenkarspel -

Gemeente:
Locatie: Streekbos, Bovenkarspel
Van: Zondag 02 april 2017 14:00 uur
Tot: Zondag 02 april 2017 16:00 uur

Gidsen van IVN West-Friesland verzorgen zondag 2 april een afwisselende wandeling over het Wonderpad van het Streekbos in lentetooi.

Zintuigen op scherp door te voelen aan diverse boomschorsen en te ruiken aan de sterke geur van Look zonder look. De rondleiding staat stil bij bloeiende struiken, molshopen, bladvormen en insecten. We luisteren naar vogels en ruiken de lente. Na afloop is er gelegenheid om opgezette dieren te voelen en aan specifieke soorten kruiden te ruiken.

De tocht duurt in zijn geheel twee uur, maar er is een kortere route mogelijk. Her en der zullen de gidsen verhalen over bomen en struiken vertellen. Maar de bedenkers benadrukken, dat het een aanrader is voor zienden die eens op een andere manier (geblindeerd) de natuur willen beleven.

De route is gemarkeerd met genummerde paaltjes in braille met een witte bovenkant. De rondleiding begint om 14.00 uur bij het IVN vanuit het Streekbos Paviljoen. Aanspreekpunt voor informatie en opgave is Irene Eekhout, 06 15614849.

03
APR
Museumweek bij zuiderzeemuseum
Meer info ..
Zuiderzeemuseum, Enkhuizen -

Gemeente:
Locatie: Zuiderzeemuseum, Enkhuizen
Van: Maandag 03 april 2017 10:00 uur
Tot: Maandag 03 april 2017 17:00 uur

Tijdens de Nationale museumweek van maandag 3 april t/m zondag 9 april, zetten musea uit het hele land hun topstuk of een deelcollectie in de schijnwerpers. Elk museum toont een pronkstuk en het Zuiderzeemuseum pronkt graag met zijn ‘goud’: de leermeesters van het Zuiderzeemuseum.


De aanleg van de Afsluitdijk waarmee de Zuiderzee werd afgesloten, en aansluitend het droogleggen van delen van de voormalige Zuiderzee hadden enorme invloed op ambachtelijke bedrijven die vooral van de visserij bestonden. Ambachten, zoals die van de visroker, zeilmaker, touwslager, nettenbreier, smid, kuiper, stoker en mandenmaker, veranderden of verdwenen zelfs helemaal. Ze werden daarmee ‘immaterieel erfgoed’.

Het Zuiderzeemuseum houdt de ambachten uit het gebied levend; de leermeesters spelen hierbij een cruciale rol. Zij verzorgen niet alleen demonstraties in de diverse werkplaatsen in het museum, maar dragen de waardevolle kennis van hun ambacht ook over aan nieuwe mensen. Daarom noemen zij onze leermeesters ‘ons goud’

U vindt het Zuiderzeemuseum aan de Wierdijk 17 in Enkhuizen

03
APR
Opening van de formulierenbrigade
Meer info ..
Centrale bibliotheek, Hoorn -

Gemeente:
Locatie: Centrale bibliotheek, Hoorn
Van: Maandag 03 april 2017 14:00 uur
Tot: Maandag 03 april 2017 16:00 uur

Sinds 27 maart is officieel de Formulierenbrigade Hoorn actief in de Centrale Bibliotheek in Hoorn.

De Formulierenbrigade is een initiatief van Bibliotheek Hoorn en BuroFlo en bedoeld voor iedere inwoner van Hoorn die moeite heeft met correspondentie met instanties of overheid.

Mensen kunnen iedere maandag tussen 14:00 en 16:00 uur bij de Centrale bibliotheek terecht voor hulp en uitleg. De hulp van de vrijwilligers van de Formulierenbrigade is gratis.

05
APR
Speciale filmvoorstelling over autisme in cinema oostereiland
Meer info ..
Cinema Oostereiland, Hoorn -

Gemeente:
Locatie: Cinema Oostereiland, Hoorn
Van: Woensdag 05 april 2017 20:00 uur
Tot: Woensdag 05 april 2017 22:00 uur

In het kader van de week van Autisme organiseert het Convenant Autisme Noord-Holland-Noord een speciale voorstelling van de film Life, Animated. Deze voorstelling is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in autisme. De voorstelling wordt gehouden op woensdag 5 april van 20.00 tot 22.00 uur in de Cinema Oostereiland, Krententuin 25 in Hoorn. De toegang is gratis.

De avond wordt geopend door Marvin Scheffer, hij deelt zijn inspirerende persoonlijke herstelverhaal. Marvin was voorheen cliënt bij de Regionale instelling beschermd wonen en werkt daar tegenwoordig als ervaringsdeskundige.

Hij zet zijn kennis en ervaring over autisme in om cliënten en hun begeleiders te helpen in de ondersteuning van het herstelproces.

Vanaf ca. 20.30 uur zal de film vertoond worden. Na afloop van de film is er gelegenheid om vragen te stellen aan Marvin Scheffer en Joyce Langedijk, autismespecialist.

Aanmelden kan via Cinema Oostereiland.
Tel. 0229 23 22 96 of via e-mail info@cinemaoostereiland.nl.

06
APR
The hague string trio
Meer info ..
Nutszaal, Enkhuizen -

Gemeente:
Locatie: Nutszaal, Enkhuizen
Van: Donderdag 06 april 2017 20:00 uur
Tot: Donderdag 06 april 2017 22:00 uur

In 2006 werd The Hague String Trio opgericht. Zij spelen op donderdagavond om 20:00 in de Nutszaal in Enkhuizen.

Den Haag is de stad waar deze drie musici zich met hun uiteenlopende achtergronden na jaren van studie en werk in landen over de hele wereld hebben gevestigd. Hun voorliefde voor kamermuziek en het omvangrijke repertoire voor strijktrio heeft hen bij elkaar gebracht.

Op het programma staat ‘Mozart en zijn tijdgenoten’ met werken van Mozart, J.C. Bach, Kramář en Cannabich.

Meer informatie kunt u vinden op www.muziekkringenkhuizen.nl
U vindt de Nutszaal aan het Paterhof 2 in Enkhuizen, dit is achter de Hema

07
APR
Opening seizoen halve maen
Meer info ..
Westfries Museum, Hoorn -

Gemeente:
Locatie: Westfries Museum, Hoorn
Van: Vrijdag 07 april 2017 10:00 uur
Tot: Zondag 09 april 2017 17:00 uur

Westfries Museum en VOC-museumschip de Halve Maen organiseren tijdens de Nationale Museumweek extra activiteiten.

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 april kan iedereen die wil weten wat zijn oude munten, penningen of bankbiljetten waard zijn, deze laten taxeren. In het Westfries Museum zijn deze dagen muntenexperts aanwezig van Karel de Geus Veilingen en de Archeologische Dienst West-Friesland. Gezien de te verwachten drukte is reserveren vooraf gewenst.

De Halve Maen viert de opening van het nieuwe seizoen op 8 en 9 april met allerlei extra activiteiten rond het zeemansleven in de 17e eeuw. Er zijn onder andere demonstraties kanonschieten en er wordt historisch gekookt op turf. Authentiek geklede zeelieden lopen rond en vertellen over hun werk of demonstreren dat.

De Halve Maen is vanaf 1 april t/m 8 oktober van woensdag t/m zondag te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. In het hoogseizoen (juli en augustus) kunt u de Halve Maen elke dag bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.

08
APR
Inventarisatie streekbos
Meer info ..
Streekbos, Bovenkarspel -

Gemeente:
Locatie: Streekbos, Bovenkarspel
Van: Zaterdag 08 april 2017 09:00 uur
Tot: Zaterdag 08 april 2017 12:00 uur

Elke 2e zaterdagochtend in de maand kunnen volwassen deelnemers, die actief willen meekijken om de soorten in het Streekbos in kaart te brengen, meelopen op onze inventarisatietocht door het Streekbos. Zaterdag 8 april is er weer een inventarisatie.

Doel van deze inventarisatie is de verdieping van eigen kennis en het beschikbaar maken van resultaten voor bezoekers en IVN-gidsen.

Verzamelen om 9.00 uur in het Streekbos Paviljoen voor een korte of lange wandeling. Meestal zijn ze rond 12.00 uur weer terug. Er is aandacht voor wat zich voordoet of waar de belangstelling naar uit gaat.

U vindt deze IVN Activiteit aan de Veilingweg 21a in Bovenkarspel

09
APR
Storytrail stadswandeling door enkhuizen
Meer info ..
Binnenstad, Enkhuizen -

Gemeente:
Locatie: Binnenstad, Enkhuizen
Van: Zondag 09 april 2017 14:00 uur
Tot: Zondag 09 april 2017 15:30 uur

Lang geleden was Enkhuizen een grote, belangrijke stad: de Meester van de Zuiderzee. Verteller Johannes van theatergezelschap Stadsavonturen laat u die tijd beleven alsof u er middenin staat. Ga op zondag 9 april mee met de Storytrail stadswandeling en ontdek de geschiedenis van Enkhuizen op een wel heel bijzondere manier.

De verteller brengt een heerlijke mix van verhalen, theater en avontuur. Laat u meeslepen in de oude volksverhalen, ontmoet arme matrozen en slimme zielverkoopsters, hoor het huiveringwekkende verhaal van de Zuiderkerk en ontdek hoe het meest legendarische kanon uit de Nederlandse geschiedenis in Enkhuizen terecht is gekomen.

De verhalenwandeling begint op zondag 9 april om 14.00 uur tegenover Restaurant Markerwaard aan de Dijk 62 in Enkhuizen. Tickets kosten € 17 per persoon (kinderen 6 t/m 12 jaar: € 9).

Reserveren is noodzakelijk. Dat kan op: www.storytrail.nl/stadswandeling-enkhuizen. Reserveer vóór 6 april met de kortingscode STORYTRAIL7BS8964 en betaal slechts € 12 per persoon (kinderen: € 4).

09
APR
Broedtijd voor vogels
Meer info ..
Streekbos, Bovenkarspel -

Gemeente:
Locatie: Streekbos, Bovenkarspel
Van: Zondag 09 april 2017 14:00 uur
Tot: Zondag 09 april 2017 16:00 uur

Over vogels raken veel mensen nooit uitgepraat omdat het verrast, fascineert of vertedert.

Fred Weel is zo’n vogelaar die doorlopend vogels in het vizier heeft. Zijn kennis wil hij delen met grote en kleine vogelliefhebbers op zondag 9 april bij het IVN West-Friesland.

Dan belicht hij tijdens een wandeling door het Streekbos de vogeltrek door voedselaanbod en de ‘warme kant’ van het vogelbestaan: de kraamkamers, eieren en alles wat er aan voorafgaat.

Nestbouw zit in de genen, kenmerkend voor de soort. Het lijkt vaak simpel van eenvoud maar heeft altijd een functie. Sommige nesten zijn ware kunststukjes van diversiteit in materiaal… En dat allemaal gemaakt met een snaveltje van niks!

Aanvang is 14.00 uur bij IVN in het Streekbos Paviljoen.
U vindt deze IVN Activiteit aan de Veilingweg 21a in Bovenkarspel

09
APR
Indianenverhalen
Meer info ..
Mak blokweer, Blokker -

Gemeente:
Locatie: Mak blokweer, Blokker
Van: Zondag 09 april 2017 14:00 uur
Tot: Zondag 09 april 2017 15:30 uur

Op de doe-middag bij MAK Blokweer op zondag 9 april gaan ze op zoek naar veren, waar ze daarna een Indianenhoofdtooi mee maken. En natuurlijk gaan ze Indiaantje spelen in het bos. Neem vooral ook je eigen verzameling veren mee!

Deze Maks' doe-middag is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en vindt plaats op zondag 9 april van 14:00 tot 15:30. De doe-middagen worden minstens twee keer per maand georganiseerd en staan altijd in het teken van één van onze thema's natuur, boerderij en groen. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344) of via email naar info@mak-blokweer.nl. De kosten zijn €4,50 per kind (inclusief materialen).

U vindt Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1 in Blokker

09
APR
Barbara, een leven in beeld
Meer info ..
De Blauwe schuit, Hoorn -

Gemeente:
Locatie: De Blauwe schuit, Hoorn
Van: Zondag 09 april 2017 16:00 uur
Tot: Zondag 09 april 2017 17:00 uur

Op zondag 9 april vormt creatief centrum De Blauwe Schuit om het unieke decor voor een bijzondere locatietheatervoorstelling. ‘Barbara, een leven in beeld’ is een monoloog over het leven en werk van Barbara Hepworth, een van de grootste 20e-eeuwse Engelse beeldhouwers.

De voorstelling op zondag 9 april a.s. begint om 16.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur) en duurt ongeveer een uur. Entrée = € 18,50 incl. een drankje en hapje na afloop. Er is beperkt plek, dus reserveer je kaarten via www.blauweschuit.nl.

16
APR
Noordhollands oltdimer festival
Meer info ..
Torenweg 44, Hem -

Gemeente:
Locatie: Torenweg 44, Hem
Van: Zondag 16 april 2017 11:00 uur
Tot: Zondag 16 april 2017 18:00 uur

Het Noordhollands Oldtimer Festival in Venhuizen vindt dit jaar plaats 1e en 2e Paasdag op 16 en 17 april van 11.00 tot 18.00 uur.

Op het grote podium in de hal wordt de continue entertainment show gehouden. Het maakt niet uit wanneer je er als bezoeker in stapt, want het is een doorlopend programma. Je maakt als bezoeker eigenlijk je eigen begin en eind aan de show. En dan heb je van alles meegemaakt, van dans tot nostalgische modeshows.


De toegang bedraagt € 10,00, de jeugd van 13 t/m 17 jaar betaald slechts € 5,00, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.

U vindt dit festival aan de Torenweg 44 in Hem

17
APR
Expositie “misty landscapes” bij onopgemerkte schatten
Meer info ..
Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch, Enkhuizen -

Gemeente:
Locatie: Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch, Enkhuizen
Van: Maandag 17 april 2017 10:00 uur
Tot: Maandag 17 april 2017 17:00 uur

Van 17 april t/m 25 juni is de expositie ‘Misty Landscapes’ te zien bij kunstwinkel Onopgemerkte Schatten (Kunst en Kitsch).

In de expositie vindt u schilderijen met landschappen, uitgewerkt met een waas in blauw en grijstinten. Ook is er vertaling aan het thema gegeven in abstracte vorm. Als gastexposanten exposeren Rob Thole (etsen), Herda van Elk-Hutabarat (sieraden) en Jose Brugman (keramiek). De opening van de expositie vindt plaats op 2e paasdag: maandag 17 april om 14.00 uur.

Openingstijden van de expositie zijn Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, Zondag van 13.30 – 17.00uur.
Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch vindt u aan het Venedie 6 in Enkhuizen meer informatie op: www.onopgemerkteschatten.nl

17
APR
Paasspeurtocht
Meer info ..
Mak blokweer, Blokker -

Gemeente:
Locatie: Mak blokweer, Blokker
Van: Maandag 17 april 2017 10:00 uur
Tot: Maandag 17 april 2017 17:00 uur

Op Tweede Paasdag maandag 17 april kun je weer naar eieren komen speuren bij MAK Blokweer! De Paashaas zal eieren verstoppen in de Molshoop, de Kijkboerderij en het Natuurpark.

Op elk ei staat een letter die ingevuld moet worden op je kaartje. Als je alle eieren gevonden en alle letters ingevuld hebt, dan lees je de oplossing op je kaartje. Alle speurneuzen die de juiste oplossing gevonden hebben, krijgen van de Paashaas een verrassing!

Je kunt komen speuren tussen 10:00 en 17:00. Beginnen met de speurtocht kan tot 15:30. De speurtocht is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, maar jongere kinderen kunnen natuurlijk onder begeleiding van hun (groot)ouders of oudere broers en zusjes ook meedoen! Deelname kost €2,- per kind.

Behalve naar eieren speuren kun je natuurlijk komen rondkijken in de tentoonstelling Theater van het Landschap, iets eten of drinken in het MAK café, onze pasgeboren paaslammetjes bewonderen of spelen in de natuurspeeltuin.

MAK Blokweer is Tweede Paasdag geopend van 10:00 tot 17:00. Op Eerste Paasdag zijn ze gesloten.

17
APR
Orgelconcert dirk out op 17 april in hervormde kerk venhuizen
Meer info ..
Hervormde kerk, Venhuizen -

Gemeente:
Locatie: Hervormde kerk, Venhuizen
Van: Maandag 17 april 2017 20:00 uur
Tot: Maandag 17 april 2017 22:00 uur

Op Paasmaandag 17 april 2017 speelt de virtuoze organist Dirk Out op het fraaie Pels & Van Leeuwen orgel in de Hervormde kerk te Venhuizen. U krijgt een orgel te horen zoals u niet eerder hebt gehoord! Een mooie muzikale avond op Tweede Paasdag met een kwalitatief hoogstaand concert.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur open. De entree bedraagt € 10 – t/m 11 jr. € 5 Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar. Verdere informatie orgel.venhuizen@gmail.com - www.zingenenzo.com

18
APR
Cursus voor familie en naastbetrokkenen van mensen met borderline
Meer info ..
GGZ Hoorn en Schagen -

Gemeente:
Locatie: GGZ Hoorn en Schagen
Van: Dinsdag 18 april 2017 19:00 uur
Tot: Dinsdag 18 april 2017 21:00 uur

Veel familieleden en naastbetrokkenen van mensen met borderline hebben behoefte aan steun en goede voorlichting over het omgaan met hun familielid met borderline. Daarom heeft GGZ Noord-Holland-Noord hier een cursus voor ontwikkeld. In Schagen en Hoorn start deze cursus op 18 april a.s. en bestaat uit 10 bijeenkomsten.In de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: Wat is een borderline stoornis, omgaan met oplopende emotie, omgaan met borderline gedrag, communicatie en je eigen leven te leiden. De cursus is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van volwassenen (va. 18 jaar) met een borderline stoornis.De cursus start op dinsdag 18 april 2017 en bestaat uit 10 bijeenkomsten (die om de week plaatsvinden) Zowel op de locatie Hoorn aan de Maelsonstraat 1, als op de locatie Schagen (Geestercogge), aan de Piet Ottstraat 2. Is de cursus te volgen Van te voren krijgt u een kennismakingsgesprek met de cursusleiders.Voor meer informatie over deze cursus en aanmelding kunt u contact opnemen met: dhr. André Blankestijn via e-mail: a.blankestijn@ggz-nhn.nl of bel naar 06 20 60 74 95.


21
APR
Poppen vertellen over epilepsie
Meer info ..
WFG, Hoorn -

Gemeente:
Locatie: WFG, Hoorn
Van: Vrijdag 21 april 2017 15:00 uur
Tot: Vrijdag 21 april 2017 16:30 uur

Op vrijdagmiddag 21 april is er een poppenkastvoorstelling in het Westfriesgasthuis. De voorstelling geeft voorlichting over epilepsie en is bedoeld voor kinderen die te maken krijgen met epilepsie. Dat kan een broertje of zusje zijn, maar ook een klasgenootje, of een vriendje uit de buurt.

Met behulp van de poppen krijgen ze voorlichting die aansluit bij de beleving van een kind. De voorstelling helpt om te ontspannen waardoor de kinderen hun gevoelens en ervaringen makkelijker kunnen delen. Ze kunnen namelijk ook met de poppen praten en vragen stellen.”

De poppenkast is bij uitstek geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar is ook informatief voor ouders en docenten.

De voorstelling is op vrijdag 21 april van 15.00 tot 16.30 uur in het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis. De voorstelling is gratis. Aanmelden kan via e-mail: zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl.

22
APR
Elias uitgevoerd door ‘stem en snaren’
Meer info ..
Westerkerk, Enkhuizen -

Gemeente:
Locatie: Westerkerk, Enkhuizen
Van: Zaterdag 22 april 2017 20:00 uur
Tot: Zaterdag 22 april 2017 22:30 uur

Op 16 april 1847 werd de Elias van Felix Mendelssohn voor het eerst in Londen opgevoerd in de versie die we nu kennen. Een prachtig oratorium, bol van dramatiek over droogte, vuur, regen en manifestaties van het opperwezen.

Stem en Snaren voert dit werk voor de 5e keer in haar geschiedenis uit. Eerdere uitvoeringen waren in 1920, 1954 of 1955, 1979 en in 1984.
Deze uitvoering in de Westerkerk in Enkhuizen zal geleid worden door dirigent Marcel Joosten die het Philharmonia uit Amsterdam zal leiden.

Aanvang van het concert op 22 april is 20:00 uur en meer informatie en kaartverkoop vindt u op www.stemensnaren.nl

22
APR
Ladies night: musical sing along
Meer info ..
Het Postkantoor, Bovenkarspel -

Gemeente:
Locatie: Het Postkantoor, Bovenkarspel
Van: Zaterdag 22 april 2017 20:00 uur
Tot: Zaterdag 22 april 2017 22:00 uur

Tijdens de Ladies Night Musical Sing Along komen de bekendste musicals voorbij, van Grease tot Mary Poppins en van Ciske de Rat tot The Lion King. Laat je meevoeren met meer dan 25 musical tophits.

Natuurlijk rollen ze de rode loper uit en word je ontvangen met een lekker glaasje bubbels. In de filmzaal mag je uit volle borst meezingen met de beroemde songs die op het scherm voorbijkomen, afgewisseld met musical nummers gezongen door onze eigen live band, met lokale jonge talenten.

Tijdens de pauze kan de keel gesmeerd worden met een drankje en hapje, waarna we weer energie hebben om verder te zingen. Na afloop van de avond ga je met een leuke attentie weer naar huis.

Dus ben jij klaar voor een gezellige, muzikale avond met je vriendinnen, buurvrouwen, collega’s of een moeder- dochter avond? Bestel dan snel je kaarten!

Entree bedraagt: € 15,= (incl. welkomst- en pauzedrankje en hapjes)

Adresgegevens
Het Postkantoor
Hoofdstraat 17
1611 AA, Bovenkarspel

21
MEI
Enkhuizen viert historische opstand ende bevrijdingh
Meer info ..
Zuiderhavendijk, Enkhuizen -

Gemeente:
Locatie: Zuiderhavendijk, Enkhuizen
Van: Zondag 21 mei 2017 15:00 uur
Tot: Zondag 21 mei 2017 18:00 uur

Op zondag 21 mei 2017 gaat de vlag uit! Het Comité 21 mei 1572 organiseert dan voor de tiende keer de manifestatie: Opstand ende Bevrijdingh van Enckhuijsen

Jaarlijks wordt herdacht dat de burgerij van Enkhuizen zich in 1572 zonder bloedvergieten heeft bevrijd van de Spaanse overheersers en de kant koos van de Prins van Oranje. En na Enkhuizen volgde een groot aantal steden in Nederland dit voorbeeld en verklaarde zich eveneens voor de Prins.

Vanaf 15.00 uur worden – op en rond de Zuider Havendijk - historische scènes gespeeld door buurt-, toneel, scherm- en muziekverenigingen. De tocht voert naar het Stadhuis in de Breedstraat, waar omstreeks 16.45 uur het ‘Spaansgezinde bestuur’ wordt afgezet.

Gidsen van Vereniging Oud Enkhuizen zijn aanwezig om u een toelichting te geven op deze roerige periode in de Vaderlandse geschiedenis.

Om 17.00 uur wordt het evenement, in de Blauwe Zaal van het Stadhuis, onder leiding van het AD-HOC-orkest, onder het genot van een oranjebitter, feestelijk afgesloten.

Aanvang is 14:30 uur en de entree is gratis

12
JUL
Wk schapendrijven in opmeer en hoogwoud
Meer info ..
Opmeer/Hoogwoud -

Gemeente:
Locatie: Opmeer/Hoogwoud
Van: Woensdag 12 juli 2017 22:30 uur
Tot: Zondag 16 juli 2017 23:30 uur

http://www.nhnieuws.nl/nieuws/147503/wedstrijden-schapendrijven-in-hoogwoud