Geschiedenis

WEEFF TV duikt de (recente) geschiedenis in met reportages uit de jaren ’80. Elke dinsdag kunt u een nieuwe aflevering verwachten.

Stichting HOORN en de REGIO (1986 – 1998) zorgde ervoor dat er tussen 1984 en 1989 structureel video-opnamen werden gemaakt van plaatselijke gebeurtenissen in Hoorn en de regio West-Friesland. De montages werden belangeloos verzorgd door een videobedrijf.

De programma’s zijn oorspronkelijk gemaakt voor eenmalige uitzending. Herhaling van programma’s was in de jaren tachtig nog geen gewoonte, ondenkbaar zelfs. Men ging ervan uit dat de uitzendingen bekeken werden door een vaste groep geïnteresseerden. Er waren op dat moment (vóór 1986) in Hoorn en de regio maar weinig televisiezenders te ontvangen dus iedereen die het programma wilde zien wist wanneer dat kon en keek dan ook op dat moment. Inmiddels maakt de techniek het mogelijk dit historisch materiaal nogmaals of alsnog via internet te bekijken.

De video’s in VideoArchief HOORN en de REGIO geven een uniek tijdsbeeld gezien door de ogen van amateurfilmers. De tv-programma’s zijn terug te zien op de website van Videoarchief Hoorn.